Skip to main content

Volg rijlessen, veilig en vertrouwd

Jouw toekomst start hier

Wil jij je auto- of vrachtwagenrijbewijs halen? Ambieer jij een carrière als bus- of taxichauffeur? Wij zijn al 60 jaar expert in rijlessen in alle categorieën, en duizenden tevreden cursisten gingen jou voor. Wij geven rijlessen, praktijk- en theorietrainingen. Volg je lessen bij ons, dan slaag je snel en goed, met uitstekende begeleiding van gecertificeerde rij-instructeurs voor onderstaande rijbewijzen.

Keuring

Voor het behalen en de verlenging van het rijbewijs C, D, CE/DE, moet u gekeurd worden door een Arbo-arts. Beschikt u over een rijbewijs B, of BE, dan hoeft u pas gekeurd te worden vanaf de leeftijd van 75 jaar. Voor het maken van een afspraak voor een keuring, kunt u contact met ons opnemen.
gecertificeerde rij-instructeurs
Autorijbewijs (B)

Een onvergetelijke ervaring; je eerste rijlessen. Ontspannen leren rijden onder uitstekende begeleiding van een zeer ervaren rij-instructeur.

2toDrive

Met 2toDrive mag je al vanaf 16,5-jarige leeftijd starten met het volgen van praktijklessen voor je autorijbewijs. Vanaf de dag dat je 17 wordt, mag je het praktijkexamen voor de personenauto afleggen. Slaag je, dan mag je tot je 18e verjaardag autorijden onder begeleiding van een of meer door jouzelf gekozen coach(es). Deze coach moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs B;
 • Moet minimaal 27 jaar oud zijn;
 • Mag in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
 • Mag in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
 • Mag in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag geen onderzoeken naar rijvaardigheid of rijgeschiktheid opgelegd hebben gekregen door het CBR;
 • Mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
 • Moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.
Klik voor verdere informatie en de aanvraag van deze begeleiderspas op www.2toDrive.nl.

Faalangst of rijangst?

Ben je bang om auto te rijden of vermijd je situaties die voor jou angstig zijn? Rijangst kan zich ook nog voordoen lang nadat je ooit je rijbewijs hebt gehaald. Mensen die hier last van hebben, rijden vaak op den duur helemaal geen auto meer. Of durven niet meer de snelweg of een brug op. Wil jij je rijangst of faalangst overwinnen of wil je je rijbewijs graag halen maar heb je rij- of faalangst? Maak je dan geen zorgen, het komt veel vaker voor dan je denkt. Onze verkeersschool beschikt over een zeer ervaren instructeur die gespecialiseerd is in faalangst en rijangst. Hij helpt je op een rustige en professionele manier om ontspannen en vol vertrouwen de weg op te gaan. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Betrouwbare en veilige auto’s

De rijlessen worden gegeven in de allernieuwste Mercedessen. Deze auto’s staan bekend om hun betrouwbaarheid en veiligheid. Ze zijn voorzien van ABS (antiblokkeersysteem), BAS (Systeem dat door middel van een schrikreactie op het pedaal, het volle remvermogen afgeeft, waardoor een kortere remweg ontstaat), ASR (antislipregeling) en maar liefst negen airbags. Een gerust gevoel dus.

Opleiding

Het aantal rijlessen en het tijdstip van de lessen worden op jou persoonlijk afgestemd. Iedere kandidaat is immers anders? Onze rijinstructeur spreekt in onderling overleg met de kandidaat af op welk moment deze klaar is voor de aanvraag van het praktijkexamen. Bij ons is er dus geen verplichting om een bepaald aantal rijlessen te volgen.

Verkeersschool Lei Wolters heeft meer dan 55 jaar ervaring met het opleiden in rijvaardigheidsbewijzen. Duizenden geslaagden gingen je dan ook voor!

Tarieven

Bekijk onze prijslijst.

Lesauto

Mercedes

Lestijden

Maandag 08:00 t/m 21:00
Dinsdag 08:00 t/m 21:00
Woensdag 08:00 t/m 21:00
Donderdag 08:00 t/m 21:00
Vrijdag 08:00 t/m 21:00
Zaterdag 08:00 t/m 17:00
Zondag geen lessen
Auto-aanhangrijbewijzen (BE)

Haal uw BE-rijbewijs bij Verkeersschool Lei Wolters

Sinds januari 2013 mag u niet zomaar meer met iedere aanhangwagen rijden wanneer u geen BE-rijbewijs heeft. Wilt u met een grote aanhangwagen, caravan of paardentrailer rijden, dient u in het bezit te zijn van een BE-rijbewijs of een B + Code 96. Welk rijbewijs u nodig heeft voor uw aanhanger is afhankelijk van het toegestane gewicht van de aanhangwagen.

Welk rijbewijs u nodig heeft voor uw aanhanger is afhankelijk van het toegestane gewicht van de aanhangwagen.

Toegestane maximale massa

Behalve wanneer anders vermeld, gaat het bij het gewicht van de aanhanger om de toegestane maximale massa. Dit is het leeggewicht + het laadvermogen. Een aanhangwagen kan bijvoorbeeld een toegestane maximale massa van 750 kg hebben. Als de aanhangwagen zelf 150 kg weegt (leeggewicht), dan mag er nog 600 kg aan lading (laadvermogen) bij. Het gaat dus niet om het daadwerkelijke gewicht.

Is het leeggewicht + laadvermogen van uw auto meer dan 3.500 kg? Dan is een groot rijbewijs (C of C1) verplicht.

Rijbewijs B

Met rijbewijscategorie B mag u met uw auto:

 • met een aanhangwagen van maximaal 750 kg (leeggewicht + laadvermogen) rijden;
 • met een aanhangwagen zwaarder dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen) rijden als de auto met aanhangwagen samen niet boven de 3.500 kg (leeggewicht + laadvermogen) uitkomen.

Rijbewijs B+ (Code 96)

Met rijbewijscategorie B + Code 96 mag u met uw auto:

 • met iedere aanhangwagen rijden, als auto en aanhangwagen samen niet boven de 4.250 kg (leeggewicht + laadvermogen) uitkomen.

Rijbewijs BE behaald voor 19 januari 2013

Met een BE-rijbewijs van vóór 19 januari 2013, mag u met uw auto:

 • iedere aanhangwagen/oplegger gebruiken. Er is geen grens gesteld aan het leeggewicht + laadvermogen.

Let wel op de maximale trekhaaklast. Deze last staat vermeld in het kentekenbewijs of het instructieboekje van uw auto.

Heeft u uw BE-rijbewijs behaald na 19 januari 2013? Dan mag u met uw auto:

Heeft u uw BE-rijbewijs behaald na 19 januari 2013? Dan mag u met uw auto:

 • met een aanhangwagen/oplegger van maximaal 3.500 kg (leeggewicht + laadvermogen) rijden;
 • onder bepaalde voorwaarden een aanhangwagen/oplegger gebruiken die zwaarder is dan 3.500 kg;
 • de toegestane maximum massa van de oplegger mag meer bedragen dan 3.500 kg mits: de toegestane maximumlast onder de koppeling van de oplegger of middenasaanhangwagen niet meer bedraagt dan het verschil tussen de toegestane maximum massa van het trekkend voertuig en de massa in rijklare toestand van het trekkend voertuig. Of mits de toegestane maximum aslast dan wel de som van de toegestane maximum aslasten van de oplegger of middenasaanhangwagen niet meer bedraagt dan 3.500 kg.

Combinatievoorbeelden

Enkele voorbeelden van combinaties met het benodigde rijbewijs. In alle gevallen gaat het bij gewicht om het leeggewicht + laadvermogen.

 • Gewicht auto (kg) 2.400
  Gewicht aanhangwagen (kg) 850
  Benodigd rijbewijscategorie Rijbewijs B
 • Gewicht auto (kg) 2.400
  Gewicht aanhangwagen (kg) 1.400
  Benodigd rijbewijscategorie Rijbewijs B + Code 96
 • Gewicht auto (kg) 2.400
  Gewicht aanhangwagen (kg) 2.000
  Benodigd rijbewijscategorie Rijbewijs BE
 • Gewicht auto (kg) 3.000
  Gewicht aanhangwagen (kg) 4.000
  Benodigd rijbewijscategorie Rijbewijs BE (voor 19 januari 2013), anders rijbewijs C1E of CE
 • Bron informatie: Rijksoverheid

  Tarieven

  Bekijk onze prijslijst.

  Lesauto

  Mercedes

  Lestijden

  Maandag 08:00 t/m 21:00
  Dinsdag 08:00 t/m 21:00
  Woensdag 08:00 t/m 21:00
  Donderdag 08:00 t/m 21:00
  Vrijdag 08:00 t/m 21:00
  Zaterdag 08:00 t/m 17:00
  Zondag geen lessen
Vrachtwagen-aanhangwagen (C)

Sinds de invoering van de Europese vakbekwaamheidsrichtlijn in september 2009 voor de vrachtautochauffeurs (zie ook kopje nascholing) is er in het behalen van het vrachtautorijbewijs een en ander veranderd. Ben je geboren na 30 juni 1955 en wil je beroepsmatig een vrachtauto gaan besturen, dan dien je naast een geldig rijbewijs C tevens in het bezit te zijn van een Code 95, deze wordt vermeld achter de categorie op het rijbewijs en is 5 jaar geldig.

Opleiding

Voor het behalen van het vrachtautorijbewijs ben je bij ons, vanwege onze jarenlange ervaring, niet verplicht om een bepaald aantal lessen te volgen. Iedere kandidaat is immers verschillend? Dit wil zeggen dat in onderling overleg tussen de kandidaat en zijn rij-instructeur afspraken worden gemaakt over het moment van aanvragen van een praktijkexamen. De rijlessen worden eveneens in onderling overleg afgesproken op een tijdstip dat het jou het beste schikt.

Tarieven

Bekijk onze prijslijst.

Lesauto

Scania

Lestijden

Maandag 08:00 t/m 21:00
Dinsdag 08:00 t/m 21:00
Woensdag 08:00 t/m 21:00
Donderdag 08:00 t/m 21:00
Vrijdag 08:00 t/m 21:00
Zaterdag 08:00 t/m 17:00
Zondag geen lessen
Vrachtwagenrijbewijs (CE)

Opleiding

Omdat iedere kandidaat anders is, wordt het aantal lessen en het tijdstip van de lessen op jou persoonlijk afgestemd. De rij-instructeur spreekt in onderling overleg met de kandidaat af wanneer deze klaar is voor het aanvragen van het praktijkexamen. Er is dus geen verplichting om een bepaald aantal rijlessen te volgen. Deze opleiding betreft alleen een praktijkgedeelte.

Tarieven

Bekijk onze prijslijst.

Lesauto

Scania-trekker met oplegger

Lestijden

Maandag 08:00 t/m 21:00
Dinsdag 08:00 t/m 21:00
Woensdag 08:00 t/m 21:00
Donderdag 08:00 t/m 21:00
Vrijdag 08:00 t/m 21:00
Zaterdag 08:00 t/m 17:00
Zondag geen lessen
Bus rijbewijs (D)

Sinds de invoering van de Europese vakbekwaamheidsrichtlijn in september 2008 voor de buschauffeurs (zie ook kopje nascholing), is er in het behalen van het bus rijbewijs een en ander veranderd.
Ben je geboren na 30 juni 1955 en wil je een bus gaan besturen dan dien je, behalve een geldig rijbewijs D, tevens in het bezit te zijn van een Code 95. Deze wordt vermeld achter de categorie op het rijbewijs en is 5 jaar geldig.

Opleiding

Voor het behalen van het bus rijbewijs ben je bij ons, vanwege onze jarenlange ervaring, niet verplicht om een bepaald aantal lessen te volgen. Iedere kandidaat is immers verschillend? Dit wil zeggen dat in onderling overleg tussen de kandidaat en zijn rij-instructeur afspraken worden gemaakt over het moment van aanvragen van een praktijkexamen. De rijlessen worden eveneens in onderling overleg afgesproken op een tijdstip dat het jou het beste schikt.

Tarieven

Bekijk onze prijslijst.

Lesauto

Touringcar

Lestijden

Maandag 08:00 t/m 21:00
Dinsdag 08:00 t/m 21:00
Woensdag 08:00 t/m 21:00
Donderdag 08:00 t/m 21:00
Vrijdag 08:00 t/m 21:00
Zaterdag 08:00 t/m 17:00
Zondag geen lessen
autorijbewijs autorijbewijs
vrachtwagen vrachtwagen
begeleiding begeleiding
aanhangrijbewijs aanhangrijbewijs